משהו חם מתבשל – המתכון המושלם לשיפוץ מטבח

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

אחרי סגר שני במדינה ושהייה ממושכת בבתים, כולנו פיתחנו קצת את יכולות הבישול והאפייה. למי שעוד מזמין מבחוץ באופן יומיומי, עקבו אחר המדריך הזה לשיפוץ המטבח, ואולי הוא יהפוך להיות החלל האהוב עליכם בבית גם כן.

שלב א': תכנון נכון

מאיפה מתחילים ומה אנחנו רוצים? אלו השאלות שחשוב לשאול את עצמנו לפני תחילת השיפוץ. האם אנחנו רק רוצים להחליף שיש? האם אנחנו מעוניינים בארונות חדשים? מה לגבי גז וכיור?

כשיהיו לנו את התשובות לשאלות אלו, נוכל לצייר שרטוט ראשוני של המטבח, כמובן עם התחשבות בתשתיות הקיימות או שינוי שלהן במידת הנדרש.

טיפ חשוב: כאשר מתכננים היכן למקם את הגז, שימו לב שישנה נקודת אוורור בקרבת מקום, כגון חלון, או לחלופין, קולט אדים.

מטבח בעל נקודות אוורור | צילום: עודד סמדר | עיצוב פנים: ניצן הורוביץ

שלב ב': הוצאה לפועל

אחרי שכל התכניות התקבלו, מתחילים לעבד אותן לכדי מציאות. בדרך כלל החלק העיקרי בשיפוץ המטבח הוא השיש. ניתן כמובן לבחור משטח עבודה שאינו עשוי שיש, כגון מתכת, אך רוב הזוגות מעדיפים לבחור בשיש.

אבן קיסר: משטח השיש בו בוחרים רוב האנשים. היתרון של שיש זה הוא שהוא עמיד וחזק, לא מתלכלך בקלות, ונוח לעבודה. החיסרון העיקרי הוא שאינו עמיד בפני חום.

שיש גרניט: משטח השיש החזק והעמיד ביותר. יכול להחזיק גם תחת חום ועמיד בפני שריטות. החיסרון בשיש זה הוא מחירו היקר.

קוריאן: חומר חדשני ופורץ דרך, נעים למגע ובלתי חדיר. מחזיק לאורך זמן ויחסית קל לעיבוד.

משטחי שיש מסוגים שונים | צילום: עודד סמדר | עיצוב פנים: ניצן הורוביץ

שלב ג': נהנים מהמטבח החדש ומבשלים

לאחר ששלבי התכנון וההוצאה לפועל הושלמו, נותר רק ליהנות ולהשוויץ במטבח החדש. 

בתיאבון ובהנאה!

מטבח שעבר שיפוץ על ידינו | צילום: עודד סמדר | עיצוב פנים: ניצן הורוביץ

פוסטים נוספים בנושא:

מקלחת או אמבטיה – זו השאלה

אחת השאלות הגדולות ביותר בשיפוץ דירה או בניית בית היא האם לבחור במקלחת מפנקת ונחמדה, או שמא כדאי ללכת על חיסכון ולבחור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נגישות